Guggenheim – Bilbao


Wie Bilbao bezoek moet absoluut een bezoek brengen aan het Guggenheim museum (officiële naam: Museo Guggenheim Bilbao) . Het museum is één van de in totaal drie Guggenheim-musea over de hele wereld. De twee andere musea bevinden zich in Venetië en New York.

Architecturaal gezien is het gebouw op zich op zijn minst zeer uitzonderlijk te noemen. De creatie is van de hand van Frank Gehry, een Canadees – Amerikaans architect.

Maar niet enkel de buitenzijde is indrukwekkend, ook de binnenzijde van het gebouw laat diepe indrukken na. Door zijn unieke en alles behalve rechtlijnige vorm, werden ruimten gecreëerd met een zeer apart lijnenspel.

De totale oppervlakte aan tentoonstellingsruimte bedraag zo’n 10.600 m² die is onderverdeeld in een twintigtal galerijen.
Het museum opende in 1997. De tentoongestelde werken variëren van moderne kunst tot werken van artiesten als Picasso, Salvator Dali, Andy Warhol en René Margritte.

22 gedachtes over “Guggenheim – Bilbao

 1. Mijn fotografisch oog is vooral geïnteresseerd in het interieur. Met name de lijnen en de dieptewerking die je daarmee kan creëren. Je ontdekt steeds iets nieuws met verschillende perspectieven. Erg mooi weergegeven

  Like

  1. Dank je Henk en gelijk heb je…. wij bezochten het museum vanuit toeristisch oogpunt maar wanneer je het met de ogen van een fotograaf gaat bekijken had het ongetwijfeld nog heel andere foto’s opgeleverd.

   Like

 2. Inderdaad zeker de moeite waard van het bekijken.Denk dat je daar achter elk hoekje geconfronteerd wordt met ongewone vormen en opmerkelijke achitectuur.Ook binnen veel licht en veel specialletjes.

  Like

  1. Inderdaad Caroline, de Puppy is opgebouwd uit een frame dat volledig met levende bloemen wordt beplant. Het is echt prachtig om zien. Het gebouw op zich wereldberoemd en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de ganse wereld. Niet te missen als je ooit in Baskenland komt !

   Like

  1. Wij waren er slecht één enkele dag om het museum te bezoeken maar je kan er inderdaad meer tijd gebruiken. Het bezoek aan Bilbao maakte deel uit van onze voorjaarsvakantie naar Baskenland in 2019.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.