Moervaartmeersen


Deze keer een paar impressies van onze wandeling van gisteren langsheen de Linie (bij Eksaarde), de Kruiskapel en de Moervaartmeersen. De Meersen vormen een winters overstromingsgebied van de Durme en is nu een natuurgebied. Midden in het natuurgebied staat de Kruiskapel. Volgens de legende zouden op deze plek ooit 3 houten kruisen gevonden zijn die spontaan begonnen te bloeden….

De wandeling voert ons verder langs het gezellige Restaurant ’t Keyzershof waar het gezellig toeven is op het terras. Liefhebbers kunnen hier een boot huren om een tochtje over de Moervaart te maken.

Wij zetten onze wandeling verder langs de Moervaart. Als er ergens rust heerst is het hier wel… het smalle pad met hier en daar houten brug heeft wel iets avontuurlijks.

16 gedachtes over “Moervaartmeersen

    1. Je kan vertrekken in Eksaarde (iets ten westen van Lokeren) en je volgt daar het “Liniepad”. Deze wandeling brengt je langs al dit natuurschoon. Komende van Sinaai een paar honderd meter voorbij de kerk van Eksaarde is een plein waar je kan parkeren. Recht tegenover het plein vertrekt de wandeling (via de Kasteeldreef). Blijf wel op het fietspad lopen in plaats van het voetpad ! Veel plezier….

      Geliked door 1 persoon

    1. Vogels waren er zeker maar gezien ik me vooral op landschappen en macrofotografie concentreer beschik ik niet over een tele-objectief dat daarvoor geschikt is. je kan niet alles hebben in het leven hé 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.