Locarno


De Zwitserse stad Locarno aan het Lago Maggiore ligt in het kanton Ticino. Gespiegeld door de rivier Maggia, ligt de stad Ascona. Kenmerkend in Locarno zijn de huizen die in kenmerkende geel-en okerkleurig geschilderd zijn. Met zijn 2300 zonne-uren per jaar is Locarno, de warmste stad van Zwitserland.

Net iets boven de stad ligt het heiligdom Madonna Del Sasso. Het ligt in het stadsdeel Orselina en je kan het per wagen of via een oude tandradbaan bezoeken.

Wie het graag hogerop zoekt, kan van hieruit verder omhoog met de kabelbaan (tot Cardada) en verder met een zetellift (tot Cimetta) vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Vanaf Cardada loop je in 30 min tot bij Alpe Cardada waar het een stuk rustiger is en waar je vanop een mooi terras naar de paragliders kan kijken.

Deze sport heb ik zelf ook nog 7 jaar lang beoefend maar sinds een dikke 10 jaar ben ik er mee gestopt. Er blijven onvergetelijke momenten van over die je met geen pen kan beschrijven. Doch, het blijft een risico-sport die ik gelukkig zonder ongevallen heb kunnen afsluiten.

6 gedachtes over “Locarno

  1. Je hebt daar een zalige vakantie plaats ontdekt, amai ni !
    Bergen trekken me altijd aan, als alles meevalt (en er een vaccin is) gaan we naar de dolomieten. De natuur is daar ook woest en indrukwekkend mooi.
    Para gliden… daar wil ik echt niet aan beginnen. Ik word al duizelig als ik in een diep soepbord kijk 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.