Dries Van Noten


Deze week fietsten we van Duffel in de richting van Lier. De route voert langs een prachtig, pas vernieuwd, jaagpad langs de Grote Nete. Onderweg kom je voorbij aan het Hof van Ringen, een kasteel dat in Neoklassiek stijl werd gebouwd voor de familie Berckmans in het jaar 1849.

De gevel met zijn vier kolommen die de drie centrale ramen kadreren, is geïnspireerd op een paviljoen  van het kasteel van Versailles.

Huidige eigenaar en bewoner van Hof van Ringen is de Belgische modeontwerper Dries Van Noten. Deze man creëert niet alleen prachtige collecties, ook zijn landhuis is een pareltje waar verschillende fotografen maar al te graag eens aan het werk zouden gaan.

Langs de Grote Nete liggen, zowel langs de linker- als de rechteroever, een aantal prachtige vijvers waar tal van watervogels een rustige plek vinden om te verpozen of te broeden. Het groot gedeelte van het stroomgebied van de Grote Nete loopt doorheen het natuurpark “Het Grote Netewoud“.

Het Grote Netewoud is een verzamelnaam voor een grote verzameling van bijna aaneengesloten natuurreservaten die zich langs de Grote Nete uitstrekken. Hun totale oppervlakte aan moerassen, vennen, broekbossen en heide bedraagt 340 ha.

Wat verder omcirkelen we de stad Lier en steken we de rivier, via een recent geplaatste voetgangers- en fietsersbrug, over om langs de andere oever terug richting Duffel te fietsten.

28 gedachtes over “Dries Van Noten

 1. dat was vast een mooi fietsritje , ik zocht het ff op bij maps
  buiten dat leuke optrekje wat je zo mooi op de foto zette met al de pracht rondom
  zag ik dat er ook een fort Duffel was , en die bezocht ik ff in 3d digitaal
  het is zo een mooie wijze om wat rond te reizen 🙂

  koers groet

  Like

 2. Het is daar altijd fijn vertoeven. De modekoning heeft het hof helemaal opgeknapt en het park helemaal laten nakijken want er stonden eeuwenoude bomen en die vragen ook onderhoud. Ken het daar heel goed. Spijtig genoeg kan ik niet meer fietsen na een zeer zwaar auto-ongeluk meer dan 35 jaar geleden. Gelukkig kan ik nog wandelen. Je hebt de sprookjes locate erg mooi gefotografeerd.

  Like

  1. Het is inderdaad een prachtig gebouw met aansluitend park. Een modekoning met een goede smaak, zo ver is duidelijk…. Wat sneu van het ongeval maar gelukkig kan wandelen dus nog wel en dat doe je héél vaak, merk ik 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.