Frosty morning – 2


Voor zo’n moment doe je het toch gewoon.

Om 08.15 u stond ik paraat, wachtend op de opkomende zon. Het zou echter nog een half uur in beslag nemen maar niet getreurd, het uitzicht was meer dan lonend.

Toen ik twee ganzen hoorde en zag hoe ze door de koude lucht kliefden, ging mijn hart even sneller slaan. Een snelle reactie maakte dat ik ze nog net in het beeld kreeg. Voor zo’n moment doe je het toch gewoon!

Wanneer er wat nevelslierten voorbij trokken, veranderde de sfeer en alles zag er meteen een stuk kouder uit.
Het mistveldje verdween even snel als het gekomen was en de warme gloed kreeg weer de overhand.

En dan is plots het lang verwachtte moment daar… 08.45 u. De zon toont zich voorzichtig boven de horizon en het goudkleurige licht spreidt zich uit over het landschap.

Het strijklicht tovert diverse kleurschakeringen op de wit bevroren begroeiing. Waar de plassen bevroren zijn weerkaatst het zonlicht op de uitgestrekte ijsvlakten.

Jammer dat deze momenten zo kort van duur zijn. Naarmate de zon hoger klimt, wordt het licht feller en ook warmer. De ochtend is nu echt aangebroken en de wereld maakt zich op voor een nieuwe dag.

Hier nog een paar beelden van in ijs gehulde plantenresten, badend in het zonlicht.

Donderdag ga je verder kennis maken
met het natuurreservaat zelf.
Ga je opnieuw mee?


83 gedachtes over “Frosty morning – 2

 1. ha die Rudi
  wat een schitterende opnamen , dat maakt het vroege uur zeer de moeite waard

  ja Frankrijk is een mooi en gevarieerd land , ik fietste e r 2x door en genoot ondanks dat het soms pittig was 🙂
  dus 2 platen in de pps zijn niet meer , ik keek nog eens , maar zou het niet weten

  rustige middag groet

  Like

 2. Ja als je dit wil vastleggen dan moet je er wat voor over hebben, maar de beloning is dan ook groots. Prachtige foto’s en al hou ik niet van de koude je foto’s gaven de warmte…
  Denk niet dat ik er mijn nachtrust voor op zou geven haha
  Maar zou het dan ook nooit vast kunnen leggen zoals jij deed
  TOP
  Groetjes

  Like

  1. Nu is 8.15 u niet echt midden in de nacht en met windstil weer en goede kleding voelt -4°C echt niet als “erg koud” aan hoor 🙂 Maar goed, wij fotografen zijn misschien een beetje gek om op dat uur van de dag al op pad te zijn hé. Heel erg leuk dat je de resultaten best kon smaken… een dikke “dank u” dus.

   Geliked door 1 persoon

 3. Heureusement que tu sors plus tôt que moi et que tu sais où aller pour réaliser ce genre de photos,Rudi.Cela en vaut la peine car voir la nature emprisonnée sous le gel,c’est de toute beauté.J’aime la lumière rose qui apparait dans le ciel et la lumière du soleil qui donne une couleur plus chaude à l’étendue herbeuse quand tu l’as dans le dos.J’aime le soleil dans le ciel brun/orangé et les plantes recouvertes de milliers de petits diamants,des oeuvres d’art que seule la nature peut nous fournir et bravo au photographe qui a su capté de si beaux instants.
  Bien sûr que je reviens. 😉

  Like

  1. Bedankt Dirk. Misschien had ik het beter wel gedaan, maar ik liet het na om met filters aan de slag te gaan en hoopte om een en ander via RawTherapee een beetje bij te sturen (ook via de optie “grijsfilter”). Echt goed gelukt vind ik het niet. Rome is ook niet op één dag gebouwd, denk ik dan 🙂

   Geliked door 1 persoon

  1. Thank you so much Sel. If you look on Google Maps, you can find Viersels Gebroekt near the place where the Nete Chanel flows into the Albert Chanel. A parking lot (in the Straateinde) you can find near the church (in the Beemdstraat) in the small village called Viersel. Between brackets are the streetnames in Viersel. Then continue the Beemdstraat, cross the Veerstraat en continue straight on (a bit to the right). After 200 m you enter the nature reserve.

   Geliked door 1 persoon

 4. Prachtige foto’s. Fotograferen is ook het weerbericht in de gaten houden voor de mooie momenten. Moet je dan toch je bed nog uitkomen en dat is mijn probleem meestal.
  Ik verheug me op de volgende serie.

  Like

 5. Daar doe je het voor … zeker! Als ik deze serie zie bedenk ik me wanneer de laatste keer was dat ik zo’n prachtige ochtend heb aanschouwd. Het is gemakkelijk gezegd, gewoon doen maar… Mijn diensten schoppen dat soort plannen meestal in de war, aan de andere kant is dat misschien ook maar gewoon een excuus. Misschien is zo’n vroege ochtendwandeling nog wel het enige moment om van te genieten. Een uurtje later en de mensenstroom neemt weer toe.

  Hoe dan ook, jij hebt in elk geval genoten. Dat is te zien aan je foto’s die prachtig zijn en zelfs een verlangen in mij opwekken om weer eens wat ondernemender te worden.

  Like

  1. Dank je wel Sandra. Als op rust gesteld persoon is het natuurlijk voor mij wat gemakkelijker om in te spelen op het goede moment. Het was inderdaad zo dat er rond 10.00 u al meerdere wandelaars op pad waren. Ik heb vooral genoten van de momenten dat ik er moederziel alleen was. Hopelijk kunnen de foto’s je voldoende inspireren voor de toekomst 🙂

   Like

 6. Comme c’est beau ce lever de soleil …malheureusement , je suis de celles qui se lèvent tard donc je n’ai pas le Bonheur de voir ce magnifique spectacle et pourtant comme c’est beau .Un gros coup de ♥ pour la photo N° 3 avec ces tonalités de rose et violet juste Top

  Like

 7. Bonjour
  Que de magnifiques photographies
  Toujours j’ai aimé le petit matin, le moment où l’on sort avant le lever des poules , quel que soit le temps et où on va attendre le soleil se lever
  j’ai toujours trouvé ces moments les plus beaux au monde
  Lorsque le froid, le gel ou la neige s’y invitent, ces moments là sont sublimés

  Like

  1. Bonjour,
   Merci beaucoup pour l’appréciation que vous montrez pour mon blog et les photos qui vont avec. Ce sont de très beaux moments et je les apprécie énormément. Vous avez juste besoin d’un peu de courage pour vous lever tôt.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.