Find the Fox


De waterpartij bij de vogelkijkhut van de Hobokense Polder is volledig dichtgevroren. Aan de overzijde jaagt een geduldige vos. Zie jij hem ook? Neen, kijk dan vlug verder…

Door in te zomen op de oever aan de overzijde, kreeg ik tot mijn verrassing een jagende vos in beeld. Tenminste, hij hoopte op een succesvolle jacht, maar er was geen levende ziel te bespeuren behalve ikzelf.

De foto’s zijn niet van hoge kwaliteit – mijn 200 mm lens was niet toereikend. Ik moest me thuis behelpen door digitaal in te zomen. Gelukkig is onze jager duidelijk herkenbaar.

Het viel daar bij de waterkant echt niet te harden, een stijve ijzige bries recht in mijn gelaat, maakte dat ik na deze foto’s de wandeling snel verder zette. Geniet nu maar, rustig en vanuit jullie warme huiskamer, mee van mijn tocht door het natuurgebied.

De Hobokense Polder is een gebied waar de natuur grotendeels zijn beloop wordt gelaten. Daarom oogt het er een beetje verwilderd. Er grazen ook Schotse Hooglanders maar die kwam ik deze keer niet tegen.

Het wandelpad loopt deels over een oude spoorwegbedding die door de sneeuw nauwelijks herkenbaar was.

Nog een paar beelden van bij de vogelkijkhut waar de ijzige wind me recht in het gelaat blies…

Dan maar weer snel terug naar de meer beschutte gebieden. Daar was het zalig wandelen onder het warme licht van de laagstaande zon.

Ook langs de boorden van de Schelde, langs dewelke dit natuurgebied zich uitstrekt, waren nog een paar leuke beelden te maken.

Tot zover deze winterse kennismaking met één van de natuurgebieden in de zuidrand van de stad Antwerpen. Hopelijk hebben jullie er beetje van genoten.


Dank aan de trouwe kijkers en volgers en mede-bloggers die hier quasi dagelijks op post zijn.

90 gedachtes over “Find the Fox

 1. Een prachtige serie weer van de winterse landschappen, Rudi.
  Zo’n ontmoeting met een vos is dan toch wel het toefje slagroom op de taart, hè. Hij staat er prachtig op. Prijs je rijk, want zo’n treffen is maar weinigen gegeven. Ik heb er alleen een keer eentje in de avonduren gezien, daar stond nog geen schaduw van op de foto.
  Maak er een mooi winters weekend van!

  Like

  1. Dank je wel Jan. Ik was dolblij toen die vos plots in mijn beeld verscheen ! Heel even was ik de snerpende wind erdoor vergeten. Voor mij was het mijn tweede vos, de vorige was jaren geleden ergens in de Ardennen. Ook voor jou een fijn geniet-weekend.

   Geliked door 1 persoon

 2. Je hebt meer moed dan ik om de kou te trotseren. Heb net een poging tot wandelen gedaan op onze Kalmthoutse heide, maar 1) vond ik het veel te koud en 2) waren de paden zodanig beijsd dat het risico op vallen mij te groot was.

  Like

  1. De paden liggen er door de vele wandelaars tamelijk verijst bij. Schoenen met een stevig rubber (Vibram) profiel, zijn dan geen overbodige luxe. Liefst ga ik nu naar gebieden die minder belopen zijn, daar stap je veelal nog door een laagje dunne sneeuw. Nog een fijn weekend gewenst Myriam.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je en ondanks het croppen (ja zo noemen we dat) viel het resultaat nog mee. Ik was vooral blij hem gespot te hebben, als hij dan ook nog redelijk herkenbaar op de foto staat, ben ik helemaal blij 🙂 Fijn weekend Annemarie.

   Like

 3. Great job in spotting that fox. You deserve a lot of credit for venturing out in that frigid weather. It was definitely a lot more comfortable for me to enjoy your photos from the comfort of my heated house. Thanks for sharing this nature reserve with us all.

  Like

  1. Thanks you so much Mike 🙂 I felt great to be able to spot the fox. It was the second fox I saw in the wild. The first one I saw years ago in the Ardennen (in the south-east of Belgium). I think the wind must have felt like 14°F (-10°C). Have a nice weekend Mike 😉

   Like

 4. I had a similar experience taking photos at Rouge Cloitre on Thursday morning, my hands got so cold I had to put the camera away and put the gloves back on at regular intervals! But your suffering was worth it, you got some lovely shots, including the fox. I’ll be posting my pics shortly, it’s so amazing to see the lakes completely frozen over!

  Like

 5. Schitterend verslag van je wandeling in de Hobokense polder. ik kom er ook regelmatig maar in de winter staat de auto voor de deur en rijd ik niet .Dus alles nu dicht bij te voet. Die vos, super dan maakt je hart een sprong van vreugde. Heb ook al 2 keer de kans gehad een vos in het wild te kunnen fotograferen. Om van zo’n verre afstand te hebben gefotografeerd is de foto goed te gebruiken en op zijn kop scherp .Puik werk. Ik heb het antwoord over de lens onder je vraag gezet

  Geliked door 1 persoon

  1. De banen waren best OK hoor en Hoboken is nog binnen de randen van de stad 😉 Het was in ieder geval de moeite om een keer tot daar te gaan. Die vos maakte mijn dag natuurlijk helemaal goed. Bedankt voor het compliment en de info over de lens snor ik even op. Fijn weekend nog.

   Like

 6. Rudy

  Zeer mooi weer Rudi en die vos ja dat is echt geweldig he. In bos heeft er ook 1 gezeten, maar spijtig ik had mijn filmcamera niet bij dat weekend. zal mij ook nog wel eens lukken zeker, en nog een prettig weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Rudy. Dus de boodschap is… camera altijd en overal meenemen 😉
   Het gaat je vast nog wel lukken hoor met die vos. Laat het me dan wel weten hé, dat zou ik fijn vinden. Ook voor jou nog een aangenaam weekend gewenst.

   Like

 7. Lovely photos and it’s cool that you spotted that fox! I’m really glad Hobokense Polder is preserved and allowed to be natura – and close to the city! That’s great.
  I saw your comment on Fotohabitate’s blog and decided to take a quick look here. In April, 2019, my partner and I traveled around the Netherlands, Belgium & Germany. We stayed in Ghent and spent a wonderful day in Antwerpen (oh! the train station!). I wish we had more time – we realy enjoyed Belgium. Maybe we will come back. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. First of all, thank you for your response and the interest in my blog. You are of course welcome at any time to follow further messages.
   Nice to hear that you visited Belgium. I myself live in the southern edge of the city of Antwerp. The Central Station, along with a number of other stations, is one of the most beautiful in the world. The Netherlands and Germany also have a lot to offer. I also like to come there myself.
   I also looked at your blog, the photos pleased me (as an amateur photographer) very much. Of course, I also read the stories woven around it with interest. I would love to be able to follow your blog.
   May I wish you a very nice Sunday and have fun traveling around the world :-).
   Kind regards,
   Rudi

   Geliked door 1 persoon

 8. Een fotograaf moet roeien met de lenzen die hij heeft hé ?
  Desondanks de beperkingen van een 200mm is de vos toch wel meegevallen vind ik.
  Je hebt een paar schitterende sneeuwlandschappen in deze serie, die zeker aan de muur kunnen. Terwijl jij je uitleefde op natuur fotografie heb ik het bij winterse macro fotografie gehouden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Je laat weer een prachtige serie foto’s zien, heel mooie winter beelden, de vos is natuurlijk heel mooi om ondanks de beperkingen toch nog zo mooi op de foto te kunnen zetten, en dat het koud was weet ik alles van, heb meerder keren staan bevriezen met ijzige win, maar je moet er wat voor hebben 🙂 om winter foto’s te maken.

  Geliked door 1 persoon

 10. Wunderschön!
  Ich habe den Fuchs gefunden!
  Es ist ein richtiges Naturparadies, das du uns hier in stimmungsvollen Fotos zeigst.
  Ich meine fast, die eisige Kälte zu spüren, das Eis knacken zu hören und die Stille über dem See wahrzunehmen.
  Ich wünsche dir einen schönen Abend!

  Like

 11. Je fotoserie van het winterse landschap is prachtig, maar die vos steelt toch echt de show. Toch geweldig als je die voor de lens krijgt en dan ook zo mooi kunt vastleggen.
  Dieren hebben het moeilijk mede omdat ze zo opvallen in de sneeuw hoorde ik net op tv.

  Like

  1. Dank je Jetske. Het opvallen in de sneeuw is één…. Ik hoorde hier net op de radio dat er ook heel veel uilen gestorven zijn. Ze vangen muizen en ook regenwormen en die zaten nu onder de sneeuw, zodat de uiten er niet bij konden. Hier hebben ze er al 6 gevonden en het zou slechts een tipje van de ijsberg zijn. Men verwacht dat er ook nog veel in de uilenkasten zullen teruggevonden worden 😦

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.