Hidden nature


Op wandel in de buurt van de Pallieterstad Lier, ook gekend vanwege o.a. de Zimmertoren en de Lierse vlaaikens, liggen veel kleine versnipperde natuurgebieden. Twee ervan worden van elkaar gescheiden door

de spoorlijn Lier -Aarschot: het betreft het “Mondingsgebied Grote Nete” en het “Mushaagbos”. Het laatste is een typisch hakhoutbos waar men nu de natuur zijn vrije loop laat gaan. Het dode hout wordt ongemoeid gelaten wat het bos tot een geliefde pleisterplek voor vogels en een paradijs voor insecten en zwammen maakt.

In het Mondingsgebied Grote Nete fotografeerde ik de boomklever (zie mijn vorig blog). Daarnaast trof ik er tal van paarse krokussen en narcissen (Narcissus x cyclazetta aldus waarnemingen.be) aan. De vrouwelijke katjes van de wilg beginnen zich te vertonen en tal van andere struiken komen tot leven.

Op een waterplas midden in het bos, dobberden een paar Grote Canandese ganzen in het rond, die zich redelijk goed lieten benaderen.

De vrouwelijke katjes van de wilg beginnen zich te vertonen en tal van andere struiken komen tot leven. In het Mushaagbos groeit het speenkruid in grote getalen maar er waren amper bloeiende exemplaren. Wel trof ik er een vroege bosanemoon. De komende weken zal er zeker veel meer te beleven vallen.

In het Mushaagbos werden de talrijke nestkastjes opgehangen waardoor het me beter lijkt om deze plek vanaf half maart tot eind juli weinig of niet te bezoeken.


Gun broedende vogels hun broodnodige rust !

79 gedachtes over “Hidden nature

    1. Ik ben trouwens ook niet steeds met de wagen op pad hoor, vaak neem ik de fiets voor bestemmingen die meer in de buurt liggen. Enfin, groot gelijk hoor dat je de natuur in trekt, er valt veel te ontdekken. Fijne zondag nog.

     Like

 1. mogge Rudi
  een mooi gebiedje mooi in beeld gebracht
  ik hoop dat men die gebiedjes aan elkaar kunnen verbinden , door een ecobrug of tunnel
  kunnen de dieren zonder gevaar oversteken
  geniet de dag

  Like

 2. ellyvandoorn

  Wat heb je een prachtige lichtval in de crocussen kunnen vangen. Maar de andere foto s zijn ook heel mooi . Te ver van mijn bed om er ook even een wandeling te maken 🙄😊

  Like

 3. Mooie fotoreeks .Ken het gebied goed maar ben er niet zo gek op. Ik verbind de wandeling altijd met een wandeling rond het fort van lier .Dat je bereik je door aan het pleintje met huizen in te slaan en verder de wegpijlen te volgen dan kom je aan het fort van lier uit. .Een prachtige biotoop waar je helemaal rond kan wandelen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.