Hidden nature


Op wandel in de buurt van de Pallieterstad Lier, ook gekend vanwege o.a. de Zimmertoren en de Lierse vlaaikens, liggen veel kleine versnipperde natuurgebieden. Twee ervan worden van elkaar gescheiden door

de spoorlijn Lier -Aarschot: het betreft het “Mondingsgebied Grote Nete” en het “Mushaagbos”. Het laatste is een typisch hakhoutbos waar men nu de natuur zijn vrije loop laat gaan. Het dode hout wordt ongemoeid gelaten wat het bos tot een geliefde pleisterplek voor vogels en een paradijs voor insecten en zwammen maakt.

In het Mondingsgebied Grote Nete fotografeerde ik de boomklever (zie mijn vorig blog). Daarnaast trof ik er tal van paarse krokussen en narcissen (Narcissus x cyclazetta aldus waarnemingen.be) aan. De vrouwelijke katjes van de wilg beginnen zich te vertonen en tal van andere struiken komen tot leven.

Op een waterplas midden in het bos, dobberden een paar Grote Canandese ganzen in het rond, die zich redelijk goed lieten benaderen.

De vrouwelijke katjes van de wilg beginnen zich te vertonen en tal van andere struiken komen tot leven. In het Mushaagbos groeit het speenkruid in grote getalen maar er waren amper bloeiende exemplaren. Wel trof ik er een vroege bosanemoon. De komende weken zal er zeker veel meer te beleven vallen.

In het Mushaagbos werden de talrijke nestkastjes opgehangen waardoor het me beter lijkt om deze plek vanaf half maart tot eind juli weinig of niet te bezoeken.


Gun broedende vogels hun broodnodige rust !

79 gedachtes over “Hidden nature

    1. Ik ben trouwens ook niet steeds met de wagen op pad hoor, vaak neem ik de fiets voor bestemmingen die meer in de buurt liggen. Enfin, groot gelijk hoor dat je de natuur in trekt, er valt veel te ontdekken. Fijne zondag nog.

     Like

 1. mogge Rudi
  een mooi gebiedje mooi in beeld gebracht
  ik hoop dat men die gebiedjes aan elkaar kunnen verbinden , door een ecobrug of tunnel
  kunnen de dieren zonder gevaar oversteken
  geniet de dag

  Like

   1. jammer , het komt de dieren en de natuur in het algemeen ten goede
    hier komen er gelukkig meer een meer , om al de versnipperde stukjes natuur te verbinden

    ja mooie pps hé

    fijn weekend groet

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat heb je een prachtige lichtval in de crocussen kunnen vangen. Maar de andere foto s zijn ook heel mooi . Te ver van mijn bed om er ook even een wandeling te maken 🙄😊

  Like

 3. De bosanemoon is ook prachtig om te zien.
  Ook hier in de tuin de eerste narcissen te zien…
  Wat een mooie foto van die katjes…ze lijken te shinen 🙂
  Groetjes en fijn weekend

  Like

 4. Een mooie reeks, Rudi! Twee foto‘s die mij bijzonder bevallen: de krokussen, heel zacht licht en het bosanemoontje, zeer mooie compositie en haarscherp. Met plezier naar je foto‘s gekeken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooie fotoreeks .Ken het gebied goed maar ben er niet zo gek op. Ik verbind de wandeling altijd met een wandeling rond het fort van lier .Dat je bereik je door aan het pleintje met huizen in te slaan en verder de wegpijlen te volgen dan kom je aan het fort van lier uit. .Een prachtige biotoop waar je helemaal rond kan wandelen

  Like

  1. Bedankt voor de tip Marylou, het fort van Lier staat al een hele tijd op mijn programma. Ik weet welk pleintje je bedoelt, dus het komt wel goed. Fijne zondag nog.

   Like

 6. Lovely capture of the delicate wood anemone, looking more impressive than mine in the garden (I planted 50 bulbs, so far only 5 flowers!). The narcissus are so cheerful.

  Like

 7. ha die Rudi
  ja zeker een mooi gedicht hé
  de dood is de enige echte zekerheid we hebben in het leven , het komt ooit

  fijne middag groet

  Like

 8. 65 gedachtes over “Hidden nature” 🙂 wat kan ik daar nog aan toevoegen?
  schitterend heb weer genoten van je mooie foto’s

  Groet, Bram

  Like

 9. Comme ça sent bon le printemps ici , toutes ces fleurs embaument mon cœur et toutes mes félicitations pour ce bouquet de crocus tout en douceur 🙂

  Like

 10. Kasia

  Hi Rudi,

  Ihre Bilder sind sehr stimmungsvoll, wunderschön. Man spürt richtig den Frühling nahen…

  Liebe Grüße
  Kasia

  Like

Reacties zijn gesloten.