Turning green again


Wie herinnert zich nog de beelden van het Viersels Gebroekt van de maand februari ? Toen was het gebied totaal overstroomd (zie: mijn blogs Cold Sunrise 1 en Cold Sunrise 2). Wel, ondertussen trok het water

langzaam weg en kleurt het gebied weer fris groen. Grassen en biezen verschijnen waar men ooit uitkeek over uitgestrekte waterpartijen.

Hoewel het water in de beken nog erg hoog staat, zijn de wandelpaden weer prima toegankelijk en is het best doenbaar om het gebied te gaan verkennen.

Ook langs de Kleine Nete is het zalig wandelen. Liefhebbers kunnen bij het verlaten van het Viersels Gebroekt via de zuidelijke toegang (bij het vlonderpad dus), eerst de brug over het Netekanaal oversteken (via de trappen) en vervolgens de Kleine Nete zelf (via de oude metalen brug en niet de brug waar de rijweg over loopt). Na de metalen brug sla je links af en blijf te Kleine Nete volgen tot bij de houten brug (zie foto onderaan). Na de houten brug blijf je rechtdoor lopen, dwars door de velden en via een manage tot bij het Netekanaal. Steek het kanaal over bij de sluizen van Viersel. Eens over de sluizen sla je links af en volg je het kanaal tot bij de oostelijke ingang van het Viersels Gebroekt. Dan kom je terug in het natuurgebied waar je vertrokken bent.

Voor wie ook wil wandelen in het Viersels Gebroekt, die plaatst zijn wagen best in het centrum van Viersel (bij de kerk) en loopt via de Beemdstraat en een klein stukje Veerstraat, het natuurgebied binnen (langs het waterzuiveringsstation).


Fijne wandeling gewenst !

Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

67 gedachtes over “Turning green again

  1. Ik blijft nu wel op het droge hoor, gewoon omdat het kan en omdat ik in februari genoeg door het water heb gewaad op die plek.
   Bedankt en nog een fijne avond gewenst Henk.

   Like

 1. ja dat is genieten Rudi , van al het groen en andere kleur welke zich nu overal laat zien
  er is daar in dat gebied ook veel moois te zien

  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Toch wel bijzonder dat onder gelopen landschap en nu weer te zien.
  Ha en het paard wacht al op de aandacht die er vast en zeker zal zijn van dierenvrienden.
  Groetjes en fijn weekend

  Like

 3. Liebe Rudi,

  ja, die Natur explodiert regelrecht. Musste heute schon den Rasen mähen.

  Wünsche Dir noch ein schönes und erholsames Wochenende

  LG Bernhard

  Like

 4. Mooie zachte kleuren tijdens je wandeling met mooie foto‘s tot gevolg. En zo gaat dat in de natuur, soms te nat en dan (hopelijk niet té) droog.

  Like

 5. Une agréable balade là où il y a peu,il y avait tant d’eau.La verdure et les joncs que j’apprécie beaucoup font enfin leur apparition.Ce pont en bois paraît neuf ou est-ce une illusion? En tout cas,il me plaît beaucoup.
  J’ai un faible pour la photo du cheval qui est magnifique.Je les adore!
  Bonne fin de week-end,Rudi. 😉
  Andrée.

  Like

  1. Bonjour Andrée,
   Non, le pont en bois existe depuis plusieurs années, mais il est bien entretenu. Ce beau cheval était quelque chose que je ne pouvais pas passer sans prendre une photo.
   Passez un bon week-end,
   Rudi

   Geliked door 1 persoon

  1. Zeg dat wel Jetske… en vooral nu begaanbaar zonder laarzen en bij aangenamere temperaturen.
   Vooral dat laatste deed deugd.
   Fijne avond nog 🙂

   Like

 6. Waterplassen zie je hier goed op de foto’s. Wel mooie gebied om te wandelen. Je ziet overal weer groen worden. De houten brug ziet nieuw uit. Je hebt heerlijk gewandeld. Paard kwam je ook tegen. Wat mooi deze paard. Mooie series foto’s heb je gebied van jou gebied. Fijne zondag.

  Like

  1. Het nieuwe groen werkt inderdaad verfrissend. De houten brug ligt er al wel een aantal jaren hoor. Aan het paard kon ik echt niet voorbij zonder foto te nemen 🙂

   Like

 7. Kasia

  Es hat sich ganz schön was verändert in Ihrer Gegend. Das Grün sprießt überall. Überflutete Wasserflächen bieten vielen Tieren eine Nahrungsquelle. Hoffentlich wird der Sommer nicht zu heiß…

  Liebe Grüße
  Kasia

  Like

 8. volkstuinvanbemar

  Mooi gebied lijkt het mij om te wandelen en te fotograferen. Ik geniet met je mee van al dat nieuwe groen!

  Like

 9. ha die Rudi
  ik heb de hondenkar net niet meer meegemaakt , maar het was er in delen van het land nog wel , de meeste beroepen in de pps heb ik wel gekend 🙂

  tot nu toe , op het gevoelige prikplekje na geen naweeën gelukkig

  Like

Reacties zijn gesloten.