Ben’s Flower Picking Meadow


Hoewel ik normaal de inspiratie voor mijn foto’s in de vrije natuur haal, ging ik het ditmaal op bezoek in een zelf-pluk-tuin te Aartselaar bij Antwerpen. Méér nog, ik werd er zelfs zeer warm onthaald door Ben Rombouts, de bezieler van

dit schitterende project. Ondanks dat ik net iets te laat was om de tuin in zijn volle pracht te bewonderen, wist ik er nog heel wat schoonheid voor m’n lens te krijgen. Het leek wel een uurtje genieten in de hof van eden….

Het concept van deze ecologische Bloemplukweide is, dat je er terecht kan om zelf je bloemen en klein-fruit te plukken. Alles gebeurt in het volste vertrouwen. Dat is de enige manier om dit droomconcept in stand te houden. Men vraagt jou enkel om een paar basisregels te respecteren. Die vind je op het infoborden ter plaatse.

Terwijl ik druk bezig ben met fotograferen, stapt Ben Rombouts op me af en schudt me vriendelijk de hand. Uiteraard was hij als fiere bezitter van deze tuin, benieuwd naar de resultaten van mijn bezigheden.
“Geen probleem”, lach ik hem toe. Ik beloof hem wat beelden toe te sturen voor zijn Website en zijn Facebook pagina terwijl ik hem, als natuurliefhebber, natuurlijk ook over mijn blog vertel.

Tevens kom ik aan de weet dat de Bloemenplukweide waar ik te gast ben eind deze maand gesloten wordt en dat er reeds een nieuwe kersverse plukweide geopend werd te Aartselaar in de Kleistraat (links van het nieuwe intergemeentelijk zwembad).

Tevens blijkt dat Ben nog een tweede Bloemplukweide heeft in het landelijke Hoogstraten (Thijsakkerstraat), niet zo heel ver van de Belgisch-Nederlandse grens. Ben is dus duidelijk een zéér gedreven iemand en mikt hiermee op bezoek uit de grensstreek.


Vanaf hier laat ik Ben zelf aan het woord, click op de groen knop:

Alle foto’s zijn door mijzelf genomen in de oude Bloemenplukweide op 23 juni 2021
Aartselaar (Groenenhoek)

Disclaimer:
De gebruikte videolink (button) brengt u naar de website Bens Bloemensierkunst (met winkel in Berchem)
en is niet gekopieerd naar het hostingplatform van dit blog.
Alle rechten voorbehouden aan de maker van deze video.

(met dank aan Ben Rombouts)


Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

81 gedachtes over “Ben’s Flower Picking Meadow

 1. je laat ons weer genieten Rudi
  wat een schitterende opnamen van die mooie bloemen
  stuk voor stuk zo mooi scherp in beeld

  Ben doet goed en mooi werk en gaat verder aan de weg timmeren
  prachtig mooi

  koers groet

  Like

 2. Zag het ook al op je fb maar deze foto’s maken het af. Echt leuk om te zien
  Hier over de grens hebben we er ook een en weet dat dochter daar een vaste bezoeker is.
  Die houd niet van groen tussen de bloemen en daar kan ze kiezen…mooie stelen
  Ze heeft altijd wel mooie bossen staan, maar als de tijd voorbij is dan van de markt.
  Denk dat ze zelden in een bloemenzaak komt haha
  Groetjes en Ben s6 met je mooie tuinen

  Like

 3. Het is op fotografisch vlak genieten van de eerste tot de laatste foto in prachtige macro. Het is een heel mooi initiatief om op de wijze mensen aan te trekken, en uiteraard ook jij Rudi die het op een schitterende manier in de kijker plaatst.. Pico-Bello!

  Like

 4. Prachtig, ik heb zelf ook een 15 jaar een pluktuin en wilde bloemenweide gehad waar zelfs orchideen groeiden, allemaal 8 jaar geleden. Put nog zo nu en dan uit de foto’s die ik toen gemaakt heb.
  Mis die tuin wel, maar het werk niet 😀

  Like

 5. Ik heb ze wel eens gezien en dacht er ook aan alleen foto’s te gaan maken of iemand mee te nemen die blij is met een bos bloemen. Het is er nog niet van gekomen maar jouw foto’s zetten me ertoe eens rond te gaan kijken.

  Like

  1. Dank je Dirk en ik vind het echt leuk om dit soort tuinen voor bloemen, groenen en fruit meer en meer tegen te komen als je op pad bent. Het brengt de mens terug naar de natuur waar alles vandaan komt, in plaats van naar de winkel of supermarkt waar alles onder TL-licht ten toon gesteld staat 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Het hoeft niet altijd de ‘wilde natuur’ te zijn om mooie foto’s te maken, Rudi, dat laat je mooi zien met deze heerlijk kleurrijke serie. 🙂
  Die pluktuin is een prachtig initiatief, dat hier ook steeds meer opgang doet.

  Like

 7. Schoonheid is overal, als je het maar wilt zoeken en zien. Dat laat je met deze serie ook mooi zien. Ik vind het een mooi initiatief dat je ze zo belangeloos iets geeft aan de ander.
  Hier in de buurt hebben we ook zo’n tuin, ik ben er nog nooit geweest, moet ik bekennen.

  Like

 8. How wonderful! This makes me miss Belgium and the Netherlands all over again. We do have gardens where customers can pick the flowers themselves, but they don’t seem to have as much charm as this one does. Or maybe it looks so good becuase of your creativity. 😉

  Like

 9. ellyvandoorn

  Wat een heerlijke kleurenpracht. Daar kun je een mooi boeket van plukken. Maar mogen jullie in België handjes schudden? Hier niet hoor. Vroeger, al heeeel lang geleden hadden wij in Arnhem ook een pluktuin bij een bloemist.

  Like

  1. Dank je Elly 🙂 Of handjes schudden echt nodig is bij het zelf plukken van bloemen, weet ik niet… maar als is naar de beelden van het EK voetbal zie, dan gebeurt er daar héél wat meer wat in strijd is met de corona-regels… Ik heb de indruk dat er wel heel wat pluktuinen zijn in onze lage landen hoor. Altijd leuk om eens doorheen te lopen.

   Geliked door 1 persoon

 10. I’d never heard of an ecological flower picking meadow before, it’s a good idea though. It’s better that people pick flowers there rather than in places where flowers are growing wild out in nature and they shouldn’t be disturbed. By the way, I really like the way that you use focus in your photography to capture specific details 😊

  Like

  1. We have several of these meadows, as well in Belgium as in the Netherlands. Not only for flowers but sometimes also for vegetables and fruits too. Thanks for the compliment about my (amateur) photography 🙂

   Like

 11. ha die Rudi
  ja oudjes kunnen zeker heel leep zijn , zal dat de som van levenslessen zijn
  welke de jongen in dit geintje zeker nog niet heeft hihi
  ik volg het voetbal niet , dus heb niets gemist
  denk dat jullie minder betere stuurlui op de wal hebben staan 🙂
  suc6 met de roden
  ik geniet de tour

  Like

 12. ha die Rudi
  ja straks weer genieten van het Franse landschap en de koers

  zijn leuk hé de citaten , ik houd van gein
  er is al genoeg ellende rondom ons 😦

  geniet de dag

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.