Antwerp Facades – 1


De naam Dellafaille is een begrip in Antwerpen. De bakkerij, die met zijn 4 generaties bakkerszonen ons al meer dan 80 jaar lang van brood- en andere bakkerskunsten laat genieten, heeft sinds december 2019,

nu ook een vestiging in de wijk “Het Eilandje” vlakbij het MAS (naast haar haar vestigingen in Antwerpen – Museumstraat en Schoten – Villerslei. Het winkeltje is niet bijster groot maar trekt wel de aandacht van menig voorbijganger.

De winkel is ondergebracht in het oude bedieningshuis van de Nassaubrug (opgericht in 1902 in Art Nouveau stijl). De Nassaubrug is de oudste brug en dateert van 1912. De vorige brug (van 1867), verving deze die op 17 oktober 1822 door Willem I werd ingehuldigd en die “IJzeren Brug” werd genoemd.

De Nassaubrug is een draaibrug met een doorgangsbreedte van 16 meter. De brug werd in 2004 grondig gerestaureerd en moet momenteel nog slechts zelden geopend worden (uitgezonderd tijdens de Tall Ships’ Races). De brug is een beschermd monument en wordt alleen gebruikt door voetgangers en fietsers.

Hier onderaan nog een blik op het MAS. Op de foto rechts zien we tevens de lastarm van onze oudste en tevens handbediende havenkraan van onze Antwerpse haven. Uiteraard een puur museumstuk !

We sluiten af met een blik op het Pakhuis Michiels-Loos, een pakhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de rederij Michiels-Loos, naar een ontwerp door de architect Lievin Van Opstal uit 1863. Het gebouw is opgetrokken op de terreinen van de in 1861 afgebrande “Raffinerie Belge”. Net zoals het ernaast gelegen en meer gekende Pakhuis Sint Felix is het een beschermd monument. Wie een leuk optrekje zoekt in Antwerpen met een uniek uitzicht op “Het Eilandje” kan altijd eens informeren naar de prachtige LOFT die zich gans bovenaan in dit gebouw bevindt…. (blijkbaar staat ze te huur).


Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

52 gedachtes over “Antwerp Facades – 1

  1. Je zal wel een prachtig uitzicht hebben van in de loft … de prijs zal wel navenant zijn.
    Wel een leuk ‘hok’ waar Dellafaille zit. Klein maar fijn. En mooi door jou in beeld gebracht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.