Bird Watching – 1


Het mooie lenteweer was meer dan reden genoeg om nog eens met de telelens (150-600 mm) op pad te gaan om wat gevederde vrienden vast te leggen. De foto van de fuut (Podiceps cristatus)

mag dan misschien wel niet perfect zijn, toch vond ik het effect dat ontstond door het golvende water in combinatie met de iets langere sluitertijd een goede reden om het resultaat hier te tonen.

Deze aalscholver (ook wel waterraaf of koolgans genoemd) zat vanop zijn hoge uitkijkpost het gebeuren in het Niels Broek (het gebied waar deze foto’s genomen zijn) gade te slaan.

Een blauwe reiger, die blijkbaar verrast werd door een wandelaar die wat te kort in de buurt kwam, zocht zijn heil in een hoge boom in de buurt. Natuurlijk besefte hij niet dat hij hiermee mij de perfecte kans deed ontstaan voor het maken van de onderstaande foto’s.

Blauwe reiger, altijd op hun goede voor dreigend gevaar en tegelijkertijd spiedend naar iets eetbaars.

De canadese ganzen leken de verwarmende zonnestralen in de later namiddag ook erg te waarderen. Beschut door het hoge riet achter hen, leek hun dit plekje uitermate geschikt voor een zonnebad.

Ook deze eenden waren bij het rieteilandje helemaal op hun gemak. Rustig dobberen of een middagdutje, het kon er allemaal.

Het Niels Broek bestaat uit een groot aantal waterplassen waartussen wandelpaden lopen. De vijvers (gelegen in oude kleiputten langs de Rupel) zijn omzoomd door boorden van riet die zorgen voor de nodige beschutting. Samen met het Broek de Naeyer en het Blaasveld Broek zijn het uitgesproken rust- en broedplekken voor water- en andere vogels.

Wanneer de zon alsmaar lager zakte, werd toch maar gesloten om een andere plekken op te zoeken.

Deze aalscholver leek maar niet voldaan te raken en bleef de ene duik na de andere uit te voeren om zijn buik verder gevuld te krijgen.

Al deze opnames zijn gemaakt met de Sigma 150-600 mm lens op statief
(meestal maximaal ingezoomd)

Volgende keer meer beeldmateriaal van een stelletje verliefde futen.


Proud member of

Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

Будемо сподіватися, що мир відновиться найближчим часом.

Laat ons hopen dat de vrede snel mag terug keren.

Let us hope that peace will be restored soon.

89 gedachtes over “Bird Watching – 1

   1. Dank je Karel, het was leuk om er eens op uit te trekken om vogels te fotograferen, een leuk alternatief in afwachting van andere natuurelementen 😉
    Fijn weekend en by the way…. ho gaat het met je PC ondertussen ?

    Geliked door 1 persoon

 1. Très belle série sur des oiseaux qui me sont familiers car je vis à 800 m d’un lac et je vois tous ceux là régulièrement. Les roselières sont des coins propices à faire de belles captures de la faune ailée.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit is echt wel een vogelshoot met uitstekende resultaten !
  Foto 1 & 8 vind ik super goed.
  Soms moet je als fotograaf wat kiezen of delen als het op sluitertijd én/of onscherpte komt. In foto 1 heb je die keuze perfect opgelost. Mijn complimenten hoor !

  Like

 3. Schitterend hoe je de eerste foto van de reiger het licht gevangen hebt👏🏽 Rudi. Ook de eerste van de Canadese ganzen is mooi belicht en mijn aandacht wordt onmiddellijk naar de ganzen geleid. Twee schitterende foto’s!!

  Like

 4. Mooie serie, Rudi, de eerste foto van de reiger is mijn favoriet vandaag. Het lijkt me trouwens een gebied waar ik me ook wel een paar uurtjes zou kunnen vermaken.
  Hier in het noorden waaide er vandaag een te koude wind voor de vogelfotografie.

  Like

 5. There are some familiar faces here! Our grebes are a little different (we have a few different ones) but I saw yours in canals in Leiden & Amsterdam. I like your “imperfect” photo – sharpness isn’t everything. We have cormorants, too, but I rarely see them in the trees. Our Great blue heron is slightly different but equally handsome and I’m surprised to see Canada geese! I didn’t know they’re in Europe. They look nice next to those tall grasses. Beautiful photos, Rudi, I hope we see more birds!

  Like

  1. Thank you so much for your comments. In fact Canada gees are common in Europe and sometime a plague too…. Due to their massive presence (often in large groups together), the grass in the meadows is often burned by their droppings. They are now trying to control their numbers.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Bram, zoals je weet verken ik nog steeds de mogelijkheden van het grote zoom bereik 🙂
   Er volgen weldra een aantal foto’s van futen en daar ben ik volgens mijn bescheiden mening toch wel redelijk tevreden mee. Je opmerkingen zijn zeker welkom op de post van morgen 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Je kan het zien op deze blog vol met lente te zien. Vogels zijn zeker heel mooi om te zien. Aalscholver echt schitterend te zien. Hebben vaak glimmende veertjes. Canadese ganzen in de verte zie je hier goed op de foto.Prachtig!!!

  Like

  1. Thanks Ellen for you opinion, I really appreciate 🙂
   I’m still exploring the possibilities of the big lens. In my next posts you will see some other results of which I’m quit satified. Comments are also welcome 🙂

   Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Vibration Trees – Picpholio Nature Photography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.