Chasing birds – 1


Om de opeenvolgende reeksen met voorjaarsbloeiers wat te doorbreken, trok ik er ditmaal op uit met als doel om vogels voor de lens te krijgen. Aardig wat lastiger dan bloemen fotograferen… geloof me.

Hierboven zien we de Pimpelmees, die op dit moment de bossen vult met zijn gezang om zijn territorium af te bakenen en vrouwtjes te lokken. Verwar hem niet met de koolmees wiens schedel volledig zwart is tot aan de ooglijn.


Zwarte kraaien kom je geregeld tegen. Het is best wel een imposante verschijning. Ze zijn zeer intelligent en vindingrijk. Het zijn sociale vogels die buiten het broedseizoen meestal in (soms grote) groepen leven.

Mensen hebben het soms lastig om deze op elkaar gelijkende vogels uit elkaar te houden…
(deze regels werken enkel voor nederlandstalige lezers)

 • de kraai krijgt graag een aai en heeft daarom een platte schedel
 • de kauw heeft het kouwd (koud) en lijkt daarom aangevroren – de kouw heeft een zilveren glans
 • de raaf oogt gaaf met want zijn snavel is zwaar
 • de roek draagt een punthoed en een lichte snoet – een puntige schedel en een lichtgekleurde snavel

Ik ben geen specialist ter zake maar volgens mij is het een Kokmeeuw (nog in winterkleed). Ook zonder zijn typische zwarte kap op zijn kop staat hij mooi op de foto.


Hier hebben we dan nog een de Fuut die elegant voorbij mijn lens dobberde. Vermoedelijk was die, zoals gewoonlijk, op zoek naar een lekkere hap waarbij ze soms voor relatief lange tijd onder water duiken en soms honderd meter verder weer tevoorschijn te komen.


Meerkoeten hebben het soms heel druk. Vaak zit de ene de andere na te jagen wat meestal ook een redelijk luidruchtig gebeuren is. Blijkbaar zijn ze nogal erg territoriaal…


Wil je Chasing Birds op een andere manier beleven klik dan op onderstaande videoclip

Veel luisterplezier…


Proud member of

Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

Будемо сподіватися, що мир відновиться найближчим часом.

Laat ons hopen dat de vrede snel mag terug keren.

Let us hope that peace will be restored soon.

74 gedachtes over “Chasing birds – 1

 1. Pingback: Chasing birds – 1 — Picpholio Nature Photography – ° BLOG ° Gabriele Romano

 2. Nice shots, Rudi, of your spring birds. I especially like your shot of the Blue Tit, a colorful bird that I saw a couple of times in the past during trips to Europe for work, but I never managed to get a really good shot of one.

  Like

 3. Les grèbes huppés sont parmi mes oiseaux préférés mais je les aime tous. J’ai la chance d’avoir des grèbes huppés, castagneux et autre sur le lac qui se trouve à 800 m de chez moi et j’aime bien photographier les oiseaux de ces tailles là car, ainsi que tu le dis, photographier un petit oiseau n’est pas si facile. Merci pour cette jolie série à plumes.

  Like

 4. ha die Rudi
  mooi in woord en beeld
  ik heb de mezen en kraaien de hele dag gehoord , voor lens kreeg ik er geen
  er zijn een 120 meeuwen soorten , ik waag alleen te zeggen dat het een jong is aan de kp te zien

  rustige avond groet

  Like

 5. Mooie foto’s. Ik doe mijn best om ze uit elkaar te houden.
  Momenteel zitten wij met een raadsel. Er zijn reeds 3 grote stukken zeep van ons balkon (met buitendouche) geroofd door een vogel? Welke vogel zou dit in godsnaam doen? Wij dachten aan de eksters die hier vlakbij een nest hebben.

  Like

 6. Vogels fotograferen is natuurlijk iets helemaal anders dan bloemen of landschappen 🙂
  Het is allemaal een soort van specialiteit én natuurlijk véél oefenen hé ?
  Je eerste foto van dat pimpelmeesje vind ik echt wel een top foto !

  Like

  1. Dat geloof ik graag van die pimpelmezen, die kom je héél vaak tegen, net zoals roodborstjes trouwens. Wel leuk dat je blijkbaar zo veel in de bossen kan verblijven, een stuk aangenamer dan hier in de stad 🙂

   Like

 7. Ik geloof je vogels fotograferen is totaal iets anders dan bloemen! Pijn even opgefrist verschil tussen kool- en pimpelmees. De kraaien en roeken enz. zal ik nooit onthouden 🙂 . Prachtige foto’s, mooie geluiden. Een schitterend log!

  Like

 8. Pimpelmeesje en kraaien zie bij ons veel. Fuut niet. 1 keer gezien. Pimpelmeesje zie wel bij ons balkon. Ook koolmeesjes. Wij hebben geen vogelhuisje meer. Omdat buren toen twee katten hebben. Weg gehaald. Wij zien bij ons veel kraaien. Bij ons boven dak broeden de kraai. Al jaren zo. Mooie foto’s heb je gemaakt. Ik ken deze muziek filmpje niet. Wel goed. Fijne dag.

  Like

 9. Vogels zijn ze inderdaad wat beweeglijker dan bloemen…😁 Daarom lukt het mij al helemaal niet met m’n simpele pocketcameraatje. Gelukkig is er nog de concessie watervogels, die dobberen soms een momentje stilletjes voor de lens…😊

  Like

  1. Watervogels zijn ideaal voor wie wil beginnen met vogelfotografie. Ook kan je een voederplekje inrichten in je tuin (evt. in de buurt van het raam) zodat je lekker vanuit je woning de vogels kan observeren en fotograferen 🙂
   Bedankt voor de interesse die je toonde in mijn blog Veroniqz

   Geliked door 1 persoon

   1. Bedankt voor de tips! Ik heb inderdaad van alles in de tuin hangen, zelfs aan het raam zo’n voederbakje, heel leuk. Alleen is het in deze tijd allemaal wat minder populair, al krijgt het waterschaaltje altijd wel bezoek…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.