Showing off


Toen ik enkele dagen geleden een korte rustpauze nam in de berm naast het fietspad, kreeg ik al snel het gezelschap van een sprookjesachtige verschijning. Deze leek echt te geen bezwaar te maken van mijn aanwezigheid ik had zelfs de indruk dat deze dame zat te pronken met haar schoonheid. Voor mij alvast een gelegenheid die ik niet aan me voorbij liet gaan….

Het zou hier gaan om de Bloedrode heidelibel (Sympetrum striolatum). Waarschijnlijk een vrouwelijk exemplaar gezien de blekere kleur. Mannetjes hun lijf is dieprood. Het gaat hier om een echte libel uit de familie van de korenbouten.

Het is een algemeen voorkomende libel met een spanwijdte van zo’n 6 cm. Op de vleugels zien we een kenmerkend oranje vlekje. Verder zijn ze gemakkelijk te herkennen aan hun volledig zwarte poten.

De bloedrode heidelibel kan je waarnemen van eind mei tot eind oktober. Vooral vanaf half juli tot begin september zijn ze heel actief. Deze was duidelijk aan een pauze toe, net als ik dus….

Na zo’n dikke 10 minuten zijn we elk onze eigen weg gegaan. Voor mij waren het absoluut aangename momenten waarvan ik jullie hier graag laat megenieten.


Proud member of

Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

Будемо сподіватися, що мир відновиться найближчим часом.

Laat ons hopen dat de vrede snel mag terug keren.

Let us hope that peace will be restored soon.

71 gedachtes over “Showing off

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.