FKA22 Art Festival


Voor de derde keer op rij wordt in het intiem Zeeuws-Vlaamse stadje Aardenburg het Kunstenfestival georganiseerd (kortweg KFA22). Voor ons een aanleiding om vanuit Maldegem een fietstochtje van zo’n 45 km in elkaar te steken waarbij we de rond de middag in Aardenburg zouden arriveren.

Vertrekpunt was het oude station van Maldegem dat omgevormd is tot stoomtreinmuseum. Je ontdekt er de grootste collectie rijvaardige stoom- en dieseltreinen. Jammer genoeg is het museum enkel open op woensdag en zondag. Wij konden dus enkel vanaf de straatkant een blik werpen op één trein.


Aardenburg

Aardenburg is de oudste stad van Zeeland. Van 170 tot 273 na Christus was hier reeds een belangrijke Romeinse nederzetting maar de eerste bewoning dateren van 8.000 jaar geleden. In 1187 verkreeg Aardenburg stadsrechten al werd de stad nog vaak aangevallen en vernield.

De Sint-Baafskerk gebouwd in Scheldegothiek is de enige kerk in deze stijl in heel Nederland en maakt ze dan ook tot een top monument. Het was in deze kerk dat we naar onze mening de meest opvallende kunstwerken aantroffen. Doch geven we grif toe dat we door tijdsgebrek (verkeerde inschatting) delen van FKA22 aan ons lieten voorbij gaan. Voor jullie de kans om ze wél te gaan ontdekken.

KFA22

De derde editie van KFA met als thema Over grenzen gaat door van 16 juli tot en met 4 september 2022 en wordt gecureerd door Benedict Vandaele. Hieronder een overzicht van de werken die te zien waren in de Sint-Baafskerk. (door op elke foto te klikken krijg je het beeld in groot formaat te zien)

De werken zijn van de hand van Maen Florin.

Heel anders was dit opvallende Huis Aernoudts gelegen aan het Marktplein. Dit is een creatie van Maria Roosen waar je echt niet aan voorbij kan.

Zeer de moeite (maar los van de tentoonstelling) was de expositie van kerstversieringen die te bezoeken was in dit mooie huis. De toegang was, zoals op alle andere locaties, eveneens gratis.

Maar ook aan curiosa mocht het niet ontbreken zoals hier in het Korte Dreefje, op wandelafstand van de Sint-Baafskerk, waar tal van leuke dingen op de kop kon tikken (zoals dit antiek wastafeltje).

Zoek je nog naar een leuk daguitstapje, Aardenburg is zeker de moeite waard,
FKA22 loopt nog tot 4 september 2022 !


Met dit blog ga ik langzaam afscheid nemen van jullie allen.
De vakantie roept…. maar meer details geef ik je overmorgen nog 😉


Proud member of

Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

Будемо сподіватися, що мир відновиться найближчим часом.

Laat ons hopen dat de vrede snel mag terug keren.

Let us hope that peace will be restored soon.

52 gedachtes over “FKA22 Art Festival

  1. Deze trip dateert van een kleine 2 weken terug toen het qua temperatuur nog doenbaar was hoor 🙂 Deze nacht vertrek ik naar Oostenrijk, daar gaat het iets frisser zijn en het regent er af en toe…. oef, zalig….

   Like

 1. Chique … die Orient Dining Express. Lijkt me een leuke ervaring en zo te zien moet je er op tijd bij zijn want wat beschikbaar is, is al volgeboekt.
  Ook leuk al die info over Aardenburg … als ik nog eens in Zeeland kom!!

  Like

 2. Je n’ai pas réussi, comme d’habitude, à ouvrir ton traducteur qui reste inactif ce qui fait que j’ai pu voir les images mais sans comprendre les explications. J’ai trouvé ce qui semble être une exposition variée, des choses intéressantes et amusantes. Bon weekend Rudi

  Like

    1. Oeps Marie … excusez mois…. faute “copier/coller”…. J’ai fais le teste avec le traducteur et chez mois ça fonctionne dans tous les blogs (moi j’utilise Firefox comme browser)…. bizar !

     Like

 3. Ik vind het niet allemaal even mooi, maar dat hoeft ook niet bij kunst, hè. Dat huisje vind ik wel heel bijzonder.
  Ik lag tijdens mijn opleidingstijd in militaire dienst bij een gedrongen, maar vrolijk manneke uit Aardenburg op de kamer. Man, wat was die gast moeilijk te verstaan.

  Like

  1. Wat een toeval… maar misschien (en vergeef me als ik dit schrijf) was jij ook niet het meest gemakkelijk verstaanbaar voor hem als je dialect sprak…. LOL
   No hard feelings hé…. ik heb respect voor elke eigen taal en dus ook voor dialecten !

   Geliked door 1 persoon

   1. Om te beginnen is het Fries geen dialect, maar een taal die waarschijnlijk ouder is dan het Nederlands.
    En ik respecteer iemands taal of dialect ook wel, maar dit manneke kon nauwelijks anders. Daarmee was hij vrijwel onverstaanbaar voor de hele compagnie. 🤔🙂

    Like

    1. Sorry dat ik Fries als een dialect bestempelde… echt een grote fout van me shame on me !!!
     Voor de rest laat ik het maar in het midden want ik was er toen niet bij om zelf een oordeel te kunnen vellen. Was als grap bedoeld maar niet echt een “taalkundig correcte”. Sorry Jan.

     Geliked door 1 persoon

 4. Alors,comme cela,tu pars en Autriche.Je dirais que c’est un très bon choix même si je n’y ai fait que passer.Ton article parle déjà de vacances,il me semble? le train,l’hôtel….
  Je te souhaite un très beau séjour là-bas et fais-nous rêver quand tu reviendras. 😉
  A bientôt Rudi et profite des beautés du pays.

  Like

 5. Een indrukwekkend verslag. Ik krijg er zin in, maar helaas zit de agenda volgepland, mede omdat ik zelf in september nog een vakantie meepik voor de aarde vergaat. Nee, geen hypokritiek, ik blijf in eigen land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.