Some 500 million tons of plastic annually predicted to double by 2040


Dit is zo tegen de borst stotend !!! Worden we dan echt elke dag bedrogen ?

Some View on the World

Plastic pollution is a scourge in West African countries such as Ghana, once ranked as the world’s seventh messiest nation and now hailed as a success story because of a corporate-sponsored cleanup. But as Kit Chellel and Ekow Dontoh explain, the initiative backed by Coca-Cola, Unilever and Danone to re-use the waste is better at deflecting blame and avoiding regulation than actually recycling.

A gutter choked with plastic under a bridge in Accra, Ghana, in July.  Photographer: Nipah Dennis/Bloomberg

Despite the dire environmental consequences, the world has never produced more plastic — some 500 million tons annually — and experts predict that to double by 2040. One reason is that plastic is cheap and useful. Another is the success of industry-led campaigns that say we can use it sustainably. A Bloomberg Green investigation finds that an initiative backed by Coca-Cola, Unilever and Danone to recycle the plastic waste in Ghana is…

View original post 25 woorden meer

52 gedachtes over “Some 500 million tons of plastic annually predicted to double by 2040

   1. met heel veel Rudi
    oude schepen worden naar o.a India versleept om daar op het strand gesloopt te worden , meeste elektronica en keukenapparatuur naar ook landen in Afrika enz enz enz 😦

    Like

  1. Ik vraag me af hoe ze dat statiegeld op plastiek gaan beheren… en wat ze dan uiteindelijk met het plastiek gaan doen… misschien net zoals nu, goedkoop naar verre landen exporteren waar het onder onze ogen vandaan is (maar dan ook niks meer). Allemaal een kwestie kan kostprijs… heeft nog maar weinig te maken met “milieu”.

   Geliked door 1 persoon

 1. We worden iedere dag gemanipuleerd of bedrogen via de diverse media. De rekeningen betalen, daar zijn we goed genoeg voor.
  Het plastic is enorm slecht voor het milieu en toch komt er steeds maar meer bij. Ergens dumpen in een arm land is dan de oplossing.

  Like

  1. Dit is hypocrisie ten top… waar blijkbaar alle landen aan mee werken. Ik vraag me echt af waar ze mee bezig zijn.. denken ze dan niet aan de toekomst van hun eigen kinderen en kleinkinderen ? Dat zou je toch wel denken hé, zeker als je in het kieshokje staat 🙂

   Geliked door 1 persoon

    1. Nieuw plastic (wat een bijproduct is van de olierefinaderij) aanmaken is veel goedkoper dan plastiek recycleren ! Maar dan moet men ons geen rad voor de ogen draaien en zeggen dat het gerecycleerd wordt, we willen het enkel ons landje uit en meer niet.

     Like

 2. Jaren geleden heeft de TV zender ARTE die mistoestanden al aangeklaagd. In dit geheel ontbreekt één even grote vervuiler, zo niet dé grootste van allen: NESTLÉ!!!
  En lieve mensen, STOP MET JAMMEREN! Al JAREN koop ik geen producten meer van deze merken en andere grote vervuilers. Vermijd zelf producten in plastiek te kopen, het is moeilijk, ik ondervind het zelf. Als je er niet onderuit kan, breng zelf herbruikbare zakjes mee en laat de plastiek achter in de winkel. Alleen ONS gedrag kan deze multinationals ertoe aanzetten hun gedrag te veranderen!

  Like

  1. Je persoonlijke acties zijn bewonderenswaardig Greta en zelf probeer ik ook plastiek te vermijden maar meestal hebben we amper of geen keuze. De veranderingen moeten komen van de produceten op advies van de beleidsmakers maar vergeet niet dat veel beleidsmakers hun zetel juist danken aan de invloed van bepaalde procudenten.
   De wereld wordt geleid door de economische leiders, niet door de politieke leiders en dat is al lang zo. Het mooiste voorbeeld zijn de huidige energieprijzen !

   Geliked door 1 persoon

   1. Beleidsmakers worden meestal gesponsord door de industrie. Maar wij hebben ze verkozen en wij hebben ook de macht om hen duidelijk te maken dat we niet akkoord zijn met hun praktijken. De kracht van het individu wordt in onze contreien danig onderschat. Misschien moeten we allemaal toch wat meer onze stem laten horen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Thanks for this informative post. It’s terrifying to think about the proliferation of plastics on our planet everywhere – I’ve read reports of microplastics in the oceans. How can we survive this in the long term?

  Like

  1. Zo is dat Jan… onze persoonlijke inspanningen zijn natuurlijk belangrijk want vele kleintjes maken één groot, maar als onze resultaten dan gewoon in een ver land enkel en alleen maar tengelde gemaakt worden, dan zal de motivatie ook niet lang meer blijven bestaan hé.

   Geliked door 1 persoon

 4. Vijftig jaar geleden en meer gingen we naar de winkel met een boodschappentas. Plots moest dat niet meer, er was plastiek! Natuurlijk moet het dan ergens naar toe. We dronken water en melk uit glazen flessen. Plots moest het niet meer: er was plastiek…
  Begin al met geen plastiek meer te verbruiken, maar wie wil er nog sleuren met bakken melk en water????

  Like

  1. Klopt maar plastiek hoeft niet verboden te worden, er is recycleerbaar plastiek maar het moet dan ook gerecycleerd worden en niet gewoon naar een ver land verscheept worden…. waar ze het gewoon op een grote hoop gooien of in zee storten.

   Geliked door 1 persoon

 5. Only when the proprietors of newspapers and TV stations feel that plastic threatens their own way of life will any change happen.

  Someone said that anything made of plastic can be made of hemp but I don’t know whether that is true.

  Like

  1. Inderdaad, dergelijke dingen kunnen we zelf niet veranderen, we kunnen ze alleen proberen om ze maximaal onder de aandacht brengen zodat de druk vanuit onze maatschappij alsmaar groter wordt om het probleem aan te pakken. Dat laatste is uiteraard een taak voor de beleidsmakers in samenspraak met de industrie.
   Trouwens er bestaan ondertussen ook afbreekbare kunststoffen maar men moet ze meer toepassen in plaats van de veel te goedkope traditionele plastics.

   Like

 6. Spijt me ik kan geen Engels lezen. Maar als ik foto naar kijkt. Dit is vreselijk te worden zoveel in water dumpen. Mag niet gebeuren. Dan krijgen er problemen ermee. Ik hoop dit wat gaan doen!

  Like

  1. Sorry, het was een “reblog” – het originele blog is in het Engels opgesteld. Het komt er op neer dat de huidige 500 miloen ton plastic, die nu gedumpd wordt in landen als India en omstreken, zou verdubbelen tegen 2040. Recyclage betekent dus eigenlijk: op een goedkope manier het land uit sodemieteren in plaats van werkelijk recycleren.

   Like

 7. Wat moet ik schrijven, het is te treurig voor woorden. Als ik dit zie slaat de machteloosheid toe, maar voor mezelf weet ik dat ik zoveel mogelijk mijn best doe en zo zijn er meer. De economische belangen spelen de grootste rol en ik denk dat dat zo blijft. Wees dankbaar voor de dingen die wel goed gaan, anders heb je geen leven denk ik.

  Like

  1. Absoluut Willie, we moeten ons concentreren op wat goed gaat en zelf blijven pogen om alles te doen wat aangeraden wordt om onze wereld te verbeteren. Doch dit betekent niet dat de waarheid niet aan de kaak mag gesteld worden. Mensen die deze praktijken blijven door de vingers zien (de politici/wereldleiders) moeten toch beseffen dat zij het zijn die de wereld om zeep helpen… Wat doen ze eigenlijk echt met al die milieu-bijdragen die we hier betalen ???

   Like

  1. Dit is jammer genoeg al altijd zo geweest en het zal waarschijnlijk ook altijd zo blijven… tenzij de druk van de publieke opinie écht begint door te wegen. Maar geef toe, Jan Modaal ligt er nog steeds niet echt wakker van, vrees ik.

   Like

  1. Inderdaad, dit is zo tegen de borst stuitend…. niet te geloven dat een maatschappij die zich beschaafd noemt, dergelijke praktijken blijft ondersteunen. Maar zoals steeds kiest men voor de goedkoopste oplossing en de rest is struisvogelpolitiek.

   Geliked door 1 persoon

 8. We try to do what we can – our town doesn’t allow stores to give customers plastic bags anymore so we bring our own cloth bags now. So much damage has already been done and continues to be done. It’s a huge problem. I am upset by all the plastic packaging that things I buy come in. Very depressing!

  Like

  1. We have paper bags in the shops and supermarkets still most of the food items are packed in plastic by the producers of the food. Most of the drinks are sold in plastic bottles (Ok it’s PET) To be short, to many products are still sold in plastic (blister) packings. It’s can”t be that hard to change it….

   Geliked door 1 persoon

   1. Yes, it just takes the will, the desire to do it. The places where I get coffee now use plastic cups that can be composted so why can’t all the plastic wrap be changed to that type or something else? (I still use my own mug when I get coffee to go).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.