Fotografie voor beginners

Ben jij een beginnende fotograaf ?

Mijn doel is om jou, als beginnend fotograaf, op een vlotte en begrijpbare manier op weg te helpen met fotografie.  Bekijk zeker mijn blog waar ik jou regelmatig ondersteun met tips en inspiratie om aan de slag te gaan.

Wil jij ook geweldige foto’s kunnen maken ?

Het is een misvatting  dat alleen professionele fotografen hierin slagen ! Dus begin nu met fotografie. Een beetje oefening + kennis nemen van een paar basisbegrippen en je komt al heel ver.

Fotograferen is vooral de kunst van het leren kijken, maar dan wel met andere ogen. Het zijn vooral die dingen die ons emotioneel raken, die we op foto gaan vastleggen.
Voor de éne een landschap, voor de andere een portret. Er zijn fotografen die zich toespitsen op fauna of flora, er zijn er die oog hebben voor afzonderlijke details (minimalisme). Probeer het allemaal eens uit en kijk wat jou het best bevalt.

Belangrijk is, dat je er plezier aan beleeft. Zijn ook de resultaten  bevredigend, dan ben je een gelukkig fotograaf.

Kort over mezelf

Mijn naam is Rudi B.

Door de jaren heen zag ik een duidelijke evolutie in mijn foto’s. Elke dag leer ik nog bij… Ik fotografeer al van mijn zevende levensjaar. Wat theoretische basiskennis en een goed basistoestel liggen aan de basis van al mijn werk.

Voor mij is fotograferen een pure hobby. Als ik in mijn vrije tijd op pad ga, heb ik steeds een fototoestel mee. Er is altijd wel iets wat mijn aandacht trekt om op foto vast te leggen. Of het nu landschappen, dieren, planten, voorwerpen of een personen zijn, maakt mij echt niet uit. De uitdaging bestaat er in om het onderwerp zo mooi mogelijk in beeld te brengen.

Recent durf ik me ook wel eens wagen aan minimalisme onder het motto “Less is more”. Dit vergt een heel andere manier van kijken. In het begin liep ik er een beetje in verloren. Doch, oefening baart kunst en ondertussen heb ik toch al een paar geslaagde beelden weten over te houden.

Vergeet niet…. het is de fotograaf die de het onderwerp in beeld brengt, het fototoestel legt enkel de indruk vast !