Over mezelf en fotografie

Kort over mezelf

Mijn naam is Rudi.

Door de jaren heen zag ik een duidelijke evolutie in mijn foto’s. Elke dag leer ik nog bij… Ik fotografeer al van mijn zevende levensjaar. Wat basistheorie en een goed basistoestel was het enige alles ik aan de slag ging.

Voor mij is fotograferen een pure hobby. Als ik op pad ga, heb ik steeds mijn fototoestel mee. Er is altijd wel iets wat mijn aandacht trekt. Een landschap, een dier, een plant, een gebouw of een personen, mij maakt het echt niet uit. De uitdaging bestaat er in om het onderwerp zo mooi mogelijk in beeld te brengen.

Zonder het meteen over minimalisme te hebben is mijn stelregel “Less is More”. Een foto is als een leeg doek, vul het spaarzaam in, met alleen die dingen die echt relevant zijn voor het verhaal dat je toont.

Vergeet nooit…. het is de fotograaf die de compositie maakt,
het fototoestel, hoe duur ook, legt enkel het beeld vast !


Ook zin gekregen in fotograferen ?

Kijk dan ook eens onder “FotograLeren” waar ik je wat tips en inspiratie biedt om aan de slag te gaan.

Met de basisbegrippen die ik je mee geef en met wat oefening kom je al heel ver.

Fotograferen is vooral leren kijken, maar dan wel met andere ogen. Leer tijd te nemen om te kijken en bekijk iets vanuit verschillende standpunten. Dat alleen al zal je geest verruimen.
Probeer landschappen, portretten, fauna en flora, architectuur of wat dan ook, eerst een keer uit en kijk wat jou het best bevalt. Al snel merk zelf waar je de beste resultaten mee haalt.

Vergeet vooral niet, dat je aan fotograferen ook plezier moet beleven.
Je eigen enthousiasme is de grootste drijfveer naar succes !