Strange Light Bulbs


Dat ik me heel soms wel eens aan een experimentje waag, dat weten mijn lezers ongetwijfeld al, dit keer vond ik de inspiratie in iets wat ik ergens op het internet zag. Al lang wilde ik een poging wagen en zie….

… het was dan eindelijk zo ver. Met wat kleine verbouwingen in de badkamer (zowat de enige plek in huis waar ik het overdag stikdonker kan maken) en een eenvoudige (na ja…) opstelling in de inloopdouche, kwam ik tot onderstaande voorzichtige resultaten. Zeker nog niet zoals de echte professionals het doen, maar toch… Was best wel trots voor een eerste experiment.

Dat ik hier meer mee aan de slag zal gaan in de toekomst, staat nu al vast. Er zullen hier dus ongetwijfeld momenten ontstaan waarop een douche nemen niet gewenst is. Ik wacht enkel nog op de officiële vergunning van mijn partner.

Het zou heel fijn zijn wanneer jullie uw visies op deze beelden zouden kenbaar maken. Natuurlijk zijn tips & trics meer dan welkom. Hoe ik dit realiseerde ? Wel…. met een platliggend computerscherm, een aantal sterk qua kleur contrasterende beelden, uiteraard een gloeilamp, een camera op statief en een portie geduld kom je al een heel eind. (De foto’s zijn genomen met bij ISO 100, sluitertijd van 1 sec. en f 3.5).

Mochten jullie zich ook geroepen voelen om op een sombere grijze dag met iets dergelijks aan de slag te gaan, vergeet dan niet om de resultaten hier te posten. Uitkijkend naar jullie resultaten wens ik iedereen veel succes toe.

Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

Wenst u op de hoogte gehouden worden van nieuwe berichten,
abonneer u dan hier onderaan.

Voeg je bij 535 andere abonnees

Proud member of

113 gedachtes over “Strange Light Bulbs

  1. Marie

    Tu as de quoi être fier Rudi, c’est magnifique et bien que je m’amuse souvent à des créations, ça je ne sais pas faire. C’est vraiment super beau et l’idée géniale! Bravo!

    Like

  2. Ik vind het prachtig, Rudi! Die kleuren, zo stevig en toch in al hun subtiele nuanceringen! Mocht er in jouw woonbuurt een sterk vervuild man rondlopen, zijn jaszakken uitpuilend van gloeilampen, dan weten we wie het is. 🙂 Grapjes terzijde, het moet veel werk geweest zijn maar het resultaat is fantastisch.

    Like

  3. Het grafische effect is interessant.
    Er zijn bijna geen gloeilamp meer zoals deze in Frankrijk, en ik denk niet dat een led-lamp hetzelfde resultaat zal geven. 🙂
    Misschien met een glazen bol…

    Like

  4. Kasia

    Ein gelungenes Experiment mit interessanten Ergebnissen. Ich bin ja kein Profi, aber das sieht toll und sehr fachmännisch aus. Ich bewundere es, dass Sie so viel Geduld haben, etwas neues zu probieren.

    Like

  5. Voor het eerst dat ik deze zie…en kom op mijn zoektochten toch wel veel tegen.
    Iemand zou hier zo een mooie pps van kunnen maken 😉
    Die ik dan weer zou delen grijnzzzz
    Heel leuk gevonden en vind de kleuren prachtig.
    Dat beloofd wat als dit een eerste poging was…

    Like

  6. What an interesting experiment with lovely results. On an entirely unrelated note when I tried to comment while the page was translated into English, everything was backwards! There’s some magic in the air!

    Like

  7. Wat een knappe beelden en sprookjesachtige kleuren en vormen.
    Boeiende materie.
    Ik zal wel toekijken want denk dat ik heel wat brokken zou maken. Met reuma in mijn handen breek ik hier om de haverklap wel wat.

    Like

  8. Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe je het hebt gedaan, maar dat maakt ook niet zoveel uit. Waar het om gaat is dat je er een tijdlang leuk mee hebt gespeeld en dat het nog verrassend mooie resultaten heeft opgeleverd ook. Ik noem dat een win-winsituatie.

    Like

  9. volkstuinvanbemar

    Heel mooi! Zelf had ik afgelopen week in de badkamer[ ook bij ons donker] uitgeprobeerd om te schrijven met licht. Was gelukt maar dit van jou is mooier~!

    Like

    1. Oh, dat stemt me al bij dat er nog mensen zijn die de badkamer als fotostudio gebruiken, ben ik lekker niet de enige – LOL
      Heb je jouw resultaten ook gepost, dacht niet dat ik ze zag (of ik heb misschien niet goed gekeken).
      Groetjes,
      Rudi

      Like

  10. Ik heb er nog geen beeld bij hoe je dit hebt bereikt en dan specifiek met die verschillende kleuren. Misschien wil je daarover nog een tipje van de sluiter oplichten. De resultaten zijn heel erg mooi.
    Ach in het kader van de huidige energieprijzen is iedere dag douchen geen optie en dus heb je alle ruimte om te experimenteren. 😉

    Like

    1. Dat wil ik zeker Jetske. Stuur me anders een berichtje via:

      Contact


      Dan stuur ik je via die weg meer uitleg met ook een paar voorbeelden in bijlage voor de kleuren.
      Alvast bedankt voor je mooie woorden van waardering en douchen kan hier nog dagelijks hoor LOL

      Geliked door 1 persoon

  11. Schrijven met licht en kleuren… de mogelijkheden zijn onbegrensd.
    Hier toon je ons een knap staaltje van wat je met licht allemaal kan doen.
    Ik vermoed wel hoe deze foto’s met een gloeilamp tot stand zijn gekomen.
    Dit alles nodigt uit om creatief te zijn ! 👍
    Petje af hoor !

    Like

      1. Waar zit het verschil tussen een ‘prof’ en een creatieveling die zelf experimenteert ??
        Eerlijk gezegd zie ik véél liever het werk van een creatieveling zoals jij, dan het supernet, foutloos afgeborstelde werk van een ‘prof’

        Like

  12. Heel mooi dit experiment en de kleuren zijn dan ook heel kleurrijk daarbij. Ik ben niet zo handig op dit vlak en laat dit maar aan jou en anderen over. Maar ik vind het wel heel erg mooi en als je partner het resultaat wellicht hier op je blog ook zal zien en de reacties dan ontvang je vast wel die vergunning.

    Like

    1. Ja de vergunning is binnen hoor 🙂 Trouwens mijn partner fotografeert ook maar dan in hoofdzaak met de iPhone en soms gebeuren hier ook experimentjes van haar kant. Een mooi evenwicht dus. Voor mij was het alvast een leuke ervaring, zo’n eerste poging.

      Like

  13. Wat een mooie resultaten met dit experiment, zal zeker nog wel een vervolg krijgen denk ik. Grappig is dat ik in het analoge fotografie tijdperk ook de badkamer als Doka gebruikte, dit blog brengt het weer in herinnering. Maar jou experiment is natuurlijk wel even anders.

    Like

  14. Hallo,

    Lampen heb je heel apart gedaan met kleurtjes erin. Heel mooie foto’s geworden. Knap!!!Jij hou van experimenten om laten zien. Ik zou het niet weten hoe jij gedaan hebt. Fijne dag gewenst.

    Like

  15. Valt zo’n beetje onder de categorie ”Tabletop”. Heerlijk fotografisch knutselen met allerhande materialen en opstellingen. Als je dit echt leuk vindt zou je bijv. ook leuk kunnen experimenteren met draadloze flitser en trigger voor bijzondere lichteffecten op je onderwerpen

    Like

  16. Loved this experiment, and would really like to read more regarding how it is done. Very nice selection of light bulbs for an experiment with light, and a dark room for an experiment with seeing in new ways!

    Like

  17. Frans

    Hier past alleen PRACHTIG!
    Heb zelf al een paar maanden wat lampen klaar liggen om mee te experimenteren.
    Helaas laat gezondheid laat het steeds weer afweten.
    Maar ik laat de moed niet zakken.

    Like

    1. Hallo Frans,
      Even een totaal vrijblijvend berichtje om je te laten weten dat mijn vernieuwde website sinds 1 maart online staat. Als je interesse zou hebben, dan kan je heb vinden via onderstaande link:

      Welkom


      Voel je zeker tot niets verplicht hoor 🙂
      Vriendelijke groeten en nog veel mooie fotografie momenten,
      Rudi

      Like

  18. Zalig. Ga ik ook eens proberen. Ik heb dat nog eens gezegd over foto’s die je op je blog plaatste, maar daarover vind ik geen informatie. Deze ben ik in mijn zoektocht wel tegengekomen.
    (maar eerst moeten mijn ribben minder pijn doen, foto’s maken in zo’n opstelling is behoorlijk lastig 😀 )

    Like

        1. Wil ik graag doen, stuur me dan a.u.b. je e-mail adres, dan stuur ik de info daar naartoe samen met een paar kleurpatronen die ik gebruikt heb.
          Stuur je gegevens wel door naar het adres hier onderaan en niet meer via deze blogberichten (gezien de overstap naar de nieuwe website).
          e-mail : picpholio@outlook.com
          Groetjes,
          Rudi

          Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.