Holiday memories – 2


Laat mij u opnieuw meenemen naar de Oostenrijkse Alpen, meerbepaald naar het Saalbach dal. Net zoals vorige keer ga ik u niet vervelen met plaatsnamen en dergelijke.

Het doel is enkel om jullie te laten genieten van de diverse indrukken die ik tijdens mijn bergtochten heb weten vast te leggen. Dus leuk naar lekker achteruit op je stoel of in je zetel en geniet.

Of je nu naar de bergen komt om gewoon te genieten van het uitzicht, om een stevige voettoct te ondernemen, om met een mountainbike de hellingen af te dalen of om te kiezen voor het vrije luchtruim onder een kleurrijke paraglider…. de Alpen bieden voor elk wat wils.

Rustplekken zijn overal te vinden, zowel voor zij die met de bergbaan arriveren en al meteen kiezen voor een zonnebad als voor de echte trekkers. Deze laatsten vleien zich graag neer bij één van de kruisen op de vele bergtoppen of gewoon op een grazige helling waar ze genieten van een mooi uitzicht.

Afsluiten doe ik met een drietal “special effectjes”. De opnames werden genomen met tegenlicht. Mijn aandacht werd hierbij vooral getrokken door het lijnenspel van de achtereenvolgende bergkammen.

Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.


Proud member of

Будемо сподіватися, що мир відновиться найближчим часом.

Laat ons hopen dat de vrede snel mag terug keren.

Let us hope that peace will be restored soon.

80 gedachtes over “Holiday memories – 2

 1. Superbe série variée Rudi, il y en a en effet pour tous les goûts dans les Alpes et jamais je ne me lasserai des magnifiques paysages qu’elles offrent. Qu’elles soient françaises, suisses, autrichiennes ou italiennes, elles sont magnifiques et tes photos reflètent bien ton attirance pour nos montagnes.

  Like

 2. mogge Rudi
  prachtige opnamen van de mooie bergnatuur
  en de kruisjes en fijne hutjes met lekkers 🙂
  wat mij opviel is dat die kruisen wel op erg lage bergtoppen staan 🙂
  bedankt voor de herinneringen aan de bergen

  Like

  1. Deze streek in Oostenrijk heeft bergen die grotendeels met gras begroeid zijn tot op de toppen (tussen de 2.000m en 2.300 m) Dat maakt ook dat, eens boven, de bergtoppen er redelijk afgevlakt uit zien. Dit geeft misschien de indruk dat de kruisen niet echt heel hoog staan.

   Geliked door 1 persoon

    1. Klopt Karel maar dat waren eerder toppen waar je me wel eens kon vinden in de Zwitserse Alpen, toen ik nog jong was en met mijn ouders op reis ging 🙂
     Ondertussen doe ik het ietsje rustiger aan maar het geeft zeker niet minder voldoening hoor.

     Geliked door 1 persoon

  1. Meestal werden de kruisen op de bergtoppen opgericht vanuit een godsdienstige achtergrond. Vroeger was een bergtop een plek om dichter bij God te geraken. Tevens hoopte men dat, door die kruisen op te richten, de bevolking in de dalen beter beschermd zouden zijn tegen de gevaren van de bergen (o.a. lawines).
   Maar wees gerust, er zijn nog genoeg andere plekjes om je neer te zetten en te genieten van al het moois wat de bergwereld in petto heeft 🙂
   Fijne dag verder Joke en groetjes.

   Geliked door 1 persoon

 3. Beautiful area, and great photos…
  I fully agree that to appreciate the grandeur and beauty of Alpine landscape it isn’t necessary to know that a particular photo shows Thisberg or Thatspitze 🙂
  And the sign “last refuge before the next one” is hilarious 😃😃

  Like

  1. During the 12 days that I was actually in Saalbach, I walked every day from 9.30 am (arriving with the cable car on my starting point) untill 05.00 or 06.00 pm. Even on the one and only day that I had rain, I walked (but less hours). Of course there was also time for a beer and something to eat in one of the many mountain cabins or mountain restaurants 🙂
   Have a nice evening and many greets.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Horst, ik haalde de inspiratie bij de meer gevorderde fotografen 🙂
   Misschien zijn de mijne niet perfect maar ze waren toch vatbaar voor publicatie ha ha ha.
   Bedankt voor het compliment hoor en vele groetjes.

   Like

  1. Die paraglider mocht natuurlijk niet ontbreken hé 🙂 De laatste drie foto’s blijken wel meer in de smaak te vallen. Mijn inspiratie haalde ik de betere fotografen. Misschien zijn de resultaten wel niet 100% maar toonbaar vond ik ze wel. Fijne avond nog Jetske.

   Geliked door 1 persoon

 4. Bergen en wolken vormen een fotogeniek onderwerp dat je uiterst mooi hebt vastgelegd. Je 3 experimenten zijn schitterend geslaagd, fotograferen in tegenlicht en met de juiste camera-instelling leidt tot prachtige beelden. Een lichte voorkeur voor de laatste twee.

  Like

  1. Bedankt Greta. De situatie moet zich natuurlijk wel voordoen maar toen ik het in het zelfs met het blote oog zag, dacht ik meteen aan een aantal foto’s van de betere fotografen die ik ook zag. Dus meteen ook maar eens proberen, dacht ik. 🙂
   Fijne avond nog Greta en groetjes.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Dirk, toen ik reeds met het blote oog dit lijnenspel in het oog kreeg én denkend aan de beelden die ik al ooit zag bij de betere fotografen, dacht ik…. “hier moet ik iets mee”. Met een klein beetje nabewerking kwam dit als resultaat uit de bus. Misschien niet 100% maar toch best toonbaar voor een éérste poging.
   Fijne avond nog en groetjes.

   Geliked door 1 persoon

 5. Wat vreselijk hoog in de bergen. Het ziet daar echt schitterend uit. Maar niet echt voor mij omdat dan ziek kan worden. Het was voor jullie genieten geweest in hoge bergen. Natuur is zeker mooi. Mooie serie foto’s gemaakt. Fijne dag.

  Like

  1. Vielen Dank für Ihren Kommentar und ja, es war eine sehr schöne Gegend und die Aussicht war unglaublich. Zusammenfassend ein gelungener Urlaub mit vielen lohnenden Wanderungen. Schönen Abend.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.