Tomorrowland Belgium


Ondertussen is de laatste maand van het jaar ingegaan. We kijken uit naar de eindejaarsfeesten om daarna het jaar 2023 te verwelkomen. Ik neem jullie vandaag even terug mee in de tijd, meer bepaald naar 2019.

We maken een wandeling naar de terreinen waar jaarlijks het Festival Tomorrowland doorgaat. We vertrekken aan de kade van Boom waar een futuristische dame on er op probeert attent te maken dat het in België geregeld regent (behalve dan dit jaar).

Boom ligt ten zuiden van Antwerpen aan de oever van de Rupel (een zijrivier van de Schelde). We volgen deze rivier een stukje stoomopwaarts tot we wij het Provinciaal Domein “De Schorre” komen. Dit is het decor waar jaarlijks dit groots en wereldbekend muziekfestival plaats vindt.

Een deel van het terrein is ondertussen permanent aangepast en voorzien van geasfalteerde wegen en tal van tentconstructies. Niets laat u nog vermoeden dat u zich in één van de talrijke oude kleiputten bevindt waar vroeger onze baksteen industrie welig bloeide.

De 537 m lange houten kunstbrug, die de naam “One World” kreeg, is een creatie van Arne Quinze (zie mijn blog over de containers in Werchter). Meer dan 200.000 mensen (waarvan 2,000 buurtbewoners), dj’s en kunstenaars hebben een positieve boodschap ingestuurd die op de brug werd aangebracht.

Ware blikvangers zijn tevens de 7 houten “Trollen” die op het terrein werden neergezet (of gelegd). Het is het werk van Thomas Dambo, een Deens kunstenaar die met oude pallets, gerecycleerd hout, afgebroken takken en omgevallen bomen, de meest wonderlijke creaties en mythische wezens bouwt die over de hele wereld opduiken.

Kamiel (bovenaan) bewaakt de uitkijktoren (onderaan) van het domein. Ook wel de Magische Toren genoemd. Kamiel is een aardige trol, die graag een masker draagt want alleen dan kan hij de taal van de dieren spreken.

Ontdek het magische verhaal van de 7 Trollen

Interesse in Tomorrowland 2023 – de pré-registratie start op 7 december om 15.00 u CET

Bedankt voor uw bezoek en de getoonde belangstelling.

Wenst u op de hoogte gehouden worden van nieuwe berichten,
abonneer u dan hier onderaan.

Voeg je bij 502 andere volgers

Proud member of

Advertentie

69 gedachtes over “Tomorrowland Belgium

 1. Très beau et intéressant reportage que j’ai lu avec attention avec le traducteur. J’ai adoré les 7 trolls car ils sont magnifiques et le fait qu’ils soient fabriqués avec des bois de divers styles recyclés est une super idée. Cela permet de faire de la récupération et d’utiliser des matières qui ont ainsi une seconde vie. Merci Rudi.

  Like

  1. Comme toujours, ce fut un plaisir de créer ce blog. Comme je n’ai pas beaucoup quitté la maison la semaine dernière, j’ai fouillé dans mes archives d’images 😉 Avec l’inscription du festival qui va commencer dans quelques jours, j’ai pensé que c’était un moment parfait. Ce que les artistes ont réalisé sur le site du festival est vraiment magnifique. Nous espérons que l’édition 2023 (comme toutes les éditions précédentes) pourra à nouveau se dérouler de manière correcte et respectueuse. Ce n’est qu’ainsi que Tomorrowland aura un long avenir devant lui.

   Geliked door 1 persoon

  1. Merci Sisie. Mes excuses que tous les textes des liens fournis ne puissent pas être traduits pour les lecteurs non natifs. J’espère que les images parlent un peu d’elles-mêmes, de sorte que vous ayez toujours l’idée de base.

   Geliked door 1 persoon

 2. Een indrukwekkende foto’s over De Schorre, de video vind ik indrukwekkend, mooi gebracht.
  Het massa evenement Tomorrowland, daar stuur ik met veel plezier mijn kat naar, maar ieder zijn meug. In mijn achtertuin moet dit niet!

  Like

  1. Wel Greta ik ben evenmin een festivalganger hoor… maar er zijn nu eenmaal mensen die het een top event vinden en dat mag voor mij best zo zijn. Door het feit dat alles er al jarenlang heel vlot en zonder accidenten verloopt, hebben de organisatoren ook het nodige respect verdient van alle omwonenden. Iets wat alleen maar pleit voor het goede werk van deze ploeg.

   Geliked door 1 persoon

  1. I don’t think so Starszy 😉 Tomorrowland has his own public that comes from all over the world but it’s not the general “standard” for our future, I hope. By the way, Tomorrowland has several editions in one year. Only one of them is here in Belgium.

   Like

  1. Ik waardeer het terrein (dat ik al ken van jaren voor dat Tomorrowland er neer streek) vooral als natuurgebied. De natuur heeft voor het event wel een stuk moeten inbinden, maar anderzijds…. er zijn nog voldoende andere oude kleiputten in de streek waar de natuur (voorlopig) nog wel kan gedijen.

   Like

 3. Mooie blik op en in dat schitterende festivalterrein! Goh, daar mogen we in Nederland jaloers op zijn. Geweldig gebruik gemaakt van de diepte van de kleiput, waardoor er een natuurlijk amfitheater ontstaat. Ik weet niet goed wat Tomorrowland is. Een muziekfestival, of dance, of kermis? De website laat bij mij vragen open, maar dat de locatie fantastisch is staat buiten kijf.

  Like

  1. Dank je Peter. Tomorrowland gebruikt ’s werelds beste technologieën op het gebied van 3D-design, videoproductie, gaming en special effects om 8 verschillende podia samen te brengen met een fantastische line-up van de beste artiesten in elektronische muziek. Misschien zeggen de namen Dimitri Vegas & Like Mike (onze twee wereldwijd bekende dj’s ) wel iets. Al jaren een succesvol duo in de Belgische en internationale electroscene.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dank je wel Rudi voor je informatie. Like Mike en Dimitri Vegas zeggen me niets. Sinds ik zo ongeveer bij Corry en de Rekels en Eddy Wally ben blijven steken is Techno helemaal aan me voorbij gegaan. Maar dat het er fantastisch zal uitzien geloof ik meteen!

    Like

    1. Voor wie van die muziek houdt, zeker wel maar ik ben er ook totaal geen liefhebber van hoor…. Corry en de Rekels kan in eveneens en wat Eddy Wally betreft….. da’s pas cultuur LOL bekend tot in “shinaaaa” 😉 😉 😉

     Geliked door 1 persoon

 4. wat een mooie video Rudi , een prachtig verhaal van die 7 mooie trollen
  en ze zijn mooi ook dat kunnen we zien als je zo door dat park loopt
  daar zijn als er geen herrie is , lijkt me fijn 🙂

  Like

 5. Denk niet dat ik nog naar een festival zal gaan 😉
  Van die Thomas Dambo hbe ik ergens nog een pps van.
  Prachtig om te zien hoe het ook kan…en het filmpje van de trollen is wel heel mooi gemaakt.
  Groetjes

  Like

 6. Op dit festival zullen ze me niet zien, dat soort ‘muziek’ is echt niet mijn dada 🙂
  Maar ik gun de mensen die het leuk vinden een tof festival gebeuren toe 👍
  Voor de rest, je hebt er weer een leuk & informatief logje van gemaakt Rudi !

  Like

  1. Die mening deel ik met jou Dirk, ik hou vooral van het domein als het er rustig is. Ik ken de plek al jaren (van voor dat Tomorrowland er neer streek). Gelukkig zijn er in de buurt nog tal van verlaten kleiputten waar alleen de natuur de boventoon krijgt.

   Geliked door 1 persoon

 7. Zie ik je zoeken naar de juiste hoek om dat trollenpaartje te vatten. Mij valt altijd op dat wat ons oog in één keer weet te duiden op het platte vlak van de foto soms minder sprekend is (niet dat het niet duidelijk is overigens). Heb jij dat ook?

  Like

   1. Ik bedoel eigenlijk dat het mij nooit goed lukt om de expressie van liggende beelden op de foto te vatten, terwijl ik het wel meteen zie. Ik maak dan tien verschillende foto’s vanuit allerlei hoeken, maar nooit ben ik tevreden.

    Like

    1. Inderdaad niet gemakkelijk en ook hier bij deze foto’s speelt dat een beetje. Het is dus zoeken naar de “minst slechte” hoek hé. Een drone zou hier mooi werk kunnen verrichten…

     Geliked door 1 persoon

 8. Very interesting indeed. I like the statues. They look like they are from long ago in the past – not from tomorrow. I am sure that everyone who views Tomorrowland enjoys seeing all these unusual works of art.

  Like

 9. Als de wind verkeert staat als Tomorrow land doorgaat hebben we ze op zo’n verre afstand last van lawaai tot ’s nachts. Ik kwam vroeger veel wandelen maar met al die geasfalteerde paadjes en weggetje vind ik het er geen leuk vertoeven meer. trollen zijn schitterend. “Met Putteke Winter” ga ik wel genieten van de lichtjes en weerkaatsingen in het water op het domein. Natuurgebieden moeten niet gebruikt voor worden zo’n zo’n lawaaierig festival. Hoe erg voor de vogels en planten.Kom je er nadien zie je hoeveel er door de massa vertrapt is.

  Like

  1. Hier heb je zeker een punt Marylou ! Gelukkig zijn er nog tal van andere kleiputten in de buurt waar de natuur wel de bovenhand houdt. Het lawaai van het festival, dat blijft natuurlijk tot er daarbuiten hoorbaar…. Ik ken de Schorre ook al jaren, lang van voor Tomorrowland er neerstreek. Er is inderdaad heel wat opgeofferd.

   Geliked door 1 persoon

 10. Een prachtige fotoserie van dat mooie en fantasievolle festivalterrein. Die trollen verspreid over het terrein vind ik een geweldig mooie vondst. Zonder muziek heeft het in ieder geval de moeite van een bezoek aan het terrein geloond. Een uurtje of twee zou ik het er met muziek waarschijnlijk wel uithouden, maar een heel weekend, zoals dat tegenwoordig vaak het geval is, zou me echt veel te lang zijn, vermoed ik zo.

  Like

  1. Klopt, ik ken de Schorre al van jaren terug….. van ver voor Tomorrow land. Toen was het nog puur natuur. Later is er dan de oefenhelling voor parapente en deltavliegers bij gekomen. Net in die grote “kom” worden nu de hoofdpodia opgebouwd. Mij zien ze er evenmin hoor tijdens het “electro” event 🙂

   Geliked door 1 persoon

 11. Beautiful series of photographs, Rudi ~ the perspective in which you have shot these is art in itself, adding to the feeling of being there. It makes me feel as though I am resting in the grass, looking up into the sky, pointing, and understanding that being happy is free! Wish you a great Sunday and start to the week ahead.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.